2011. július 28., csütörtök

Horthy Istvánné: Becsület és kötelesség 2. - Jelenlegi ára: 2 940 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Becsület és kötelesség 2. A könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
Horthy István (1904-1942) kormányzóhelyettes özvegye memoárjának első része (201025??? ) 1944 októberében ért véget, azon a napon, amikor a nyilas hatalomátvételkor a Gestapo őrizetbe vette a kormányzót és családját. És most ugyanekkor folytatódik, azzal, hogy megérkeznek egy bajorországi kastélyba, házi őrizetük helyszínére. Ettől kezdve adja a szerző fél évszázad krónikáját, amely nem csupán a Horthy család élettörténete, de a nyugati magyar emigráció egy jelentős csoportjának históriája is. Mégpedig autentikus históriája, hiszen Edelsheim Gyulai Ilona grófnő épp a kritikus időszakokban naplót is vezetett, vagyis nem pusztán emlékezetére hagyatkozva idézi föl a vele, velük történteket. Az események középpontjában természetesen Horthy Miklós személye áll, 1957-ben bekövetkezett haláláig. Ugyancsak nagy szerepet kap kisfia, ifj. Horthy István gyermekkora, angliai neveltetése, ugyanis a szerző második férje egy brit katonatiszt, Guy Bowden ezredes lett. Szó esik közben néhány esztendei hányattatásukról, majd a Horthy család portugáliai letelepedéséről, és persze arról, hogy Estoril a nyugati magyar emigráció egyik központja, szellemi kisugárzó helyévé vált. A szerző ezúttal is szigorú időrendet tart, hét részre tagolva a maga és családja élete históriáját: a bajorországi fogságot, a felszabadító amerikaiak bevonulását, apósának a nürnbergi perben tett tanúvallomását (Horthyt fölmentették mindenfajta háborús bűntett gyanúja alól), a portugáliai életüket, majd a férjével való angliai éveket, Horthy Miklós halálát és a gyász nehéz korszakát. Kötete végén fölidézi hazalátogatásainak emlékét (először 1985-ben érkeztek férjével Budapestre), és persze külön megemlékezik a kormányzó 1993. szeptemberi, kenderesi újratemetéséről, a régiekkel, mint pl. Kéri Kálmánnal való találkozásairól. A nagyszabású memoárnak ez a kötete némiképp más, mint az előző volt, hisz annak homlokterében nagyrészt a 40-es évek magyar belpolitikája, illetve diplomáciája állt, ebben viszont legnagyobb terjedelmet kap a magánélet, a családtagok sorsának alakulása, illetve a magyar emigráció helyzete, belső viszonyai mindazonáltal a memoár elsőrendű kortörténeti forrás. ISBN: 978-963-07-9198-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 940 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 21:35
. Horthy Istvánné: Becsület és kötelesség 2. - Jelenlegi ára: 2 940 Ft